Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over wrappen 

 

Waarom wrappen?

Wrappen biedt verschillende voordelen:

- je beschermt zo de lak van je voertuig tegen krassen, uv-straling, vogelpoep, hars van bomen enz. Na enkele  jaren verwijder je de wrap eenvoudig en je lak is volledig intact zoals op de dag dat de wrap werd aangebracht.

 

- je kunt de look van je voertuig volledig veranderen door te kiezen uit honderden kleuren en afwerkingen, mat, glanzend, metallic,... Ook combinaties en geprinte wraps zijn mogelijk.

 

- wanneer je van de matte of satijnlook houdt, kies je zeker het best voor een wrap. Want matte autolak is enorm kwetsbaar. Een kras in matte autolak kan niet worden gepolijst, zoals bij glanslak. Door te polijsten krijg je glanzende vlekken. Een matte wrap is zelfherstellend bij lichte krassen en goedkoop herstelbaar bij diepe krassen. Een gemakkelijke keuze dus!

 

Hoe lang gaat een wrap mee?

Dit varieert van 3 tot 8 jaar en is sterk afhankelijk van het onderhoud en blootstelling aan de elementen. Met de nodige onderhoudsproducten kun je de levensduur van je wrap aanzienlijk verlengen en het maximum uit je investering halen.

 

Kan ik zelf wrappen?

Wij raden dit af, zelfs de beste folies falen snel indien foutief aangebracht. Wrappen is een klus waarbij veel kennis van materiaal en technieken komt kijken. Het is bovendien een job waarvoor je heel veel geduld in huis moet hebben.

Waarom kiezen voor Custom Colour Wraps?

Custom Colour Wraps is een eenmanszaak. Dat houdt in dat je van in het begin spreekt met de man die jouw wagen of motorfiets zal wrappen. Bij ons geen verkopers met gladde praatjes, geen bandwerk tegen de klok en vooral de zekerheid dat er geen beginnende stagiair mag "oefenen" op jouw dierbaar bezit. 

Zo kun je met een gerust hart je wagen bij ons achterlaten en weten dat die alleen door de zaakvoerder wordt aangeraakt.

 

Ook niet onbelangrijk: de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding die eigen is aan een eenmanszaak van een gepassioneerde zaakvoerder.

Wat is het verschil tussen kwaliteitsfolie en de goedkope folie die ik overal op het internet tegenkom?

Een goede wrapfolie heeft eigenschappen die een goedkope folie niet heeft:

- technische eigenschappen die het mogelijk maken om te wrappen zonder kreuken of luchtbellen.

- een kwaliteitslijmlaag die jarenlange hechting garandeert, maar toch verwijderbaar zonder lijmresten.

- kleur- en vormvast door bescherming tegen UV.

- garanties van de fabrikant.

Hoeveel kost het om mijn wagen te wrappen?

De prijs van een volledige wrap is sterk afhankelijk van een aantal factoren:

- de grootte van het voertuig, een Mini Cooper heeft een kleiner oppervlak dan een Audi S8.

- de soort folie die gebruikt wordt (wij gebruiken enkel kwaliteitsmerken, maar een chrome folie kost per meter bijvoorbeeld 4 keer zoveel als een matte folie).

- het aantal werkuren, dat varieert door de moeilijkheidsgraad van de vormen van het voertuig.

 

Wij maken dus voor elk voertuig een offerte op maat. Kom even langs met je wagen of motorfiets of stuur wat foto's na telefonisch overleg.

 

Hoe lang moet ik mijn wagen achterlaten?

Voor een volledige wrap zul je je wagen ongeveer 5 dagen moeten missen. Wrappen is een kunst waarbij afwerking en oog voor detail  veel tijd kosten, want haast en spoed is zelden goed.

Daarbij komt ook nog eens de tijd die nodig is voor de voorbereiding van de wagen: de lak wordt volledig ontvet en gekleid voor een super gladde finish en ook in kieren en onder rubbers wordt elk vuiltje verwijderd.

Vervolgens worden de nodige onderdelen voorzichtig gedemonteerd, zoals deurklinken, koplampen, achterlichten,... Dit doen we om naden in de folie te vermijden en om ver genoeg te kunnen wrappen zodat de originele kleur niet meer zichtbaar is.

Na het wrappen volgt de montage van de onderdelen, een algemene poetsbeurt en een grondig nazicht voor aflevering.

Wordt er met een mes op de lak gesneden?

Neen, het risico dat een mes sporen in de lak maakt is te groot. Daarom gebruiken wij "knifeless tape", een dunne tape waarin een fijne draad zit verwerkt. Die wordt voor het wrappen aangebracht, daar waar er gesneden moet worden. Nadat de folie is aangewreven wordt de snijdraad door de folie getrokken. Zo snijden we exact en zonder risico.